Wijzen uit het Oosten

Home | Wijzen uit het Oosten

Jozef, Maria en hun kleine jongen wonen nu een tijdje in Bethlehem. Er gaan verhalen rond dat er sterrenkijkers, koningen en goochelaars zijn. Dat klinkt mysterieus. Met baby Jezus gaat het goed, hij groeit met de dag. Het gerucht over de sterrenkijkers blijkt waar te zijn, want op een dag staan ze bij de deur van het jonge gezin. Vreemde mannen, uit het Oosten. Wijze mannem met speciale geschenken. ‘Goud voor de koning’, zeiden ze. ‘Wierook voor de priester die hij zal worden’ en ‘mirre’. De mirre is een geschenk waar Maria nog lang over nadenkt. Gewoonlijk wordt dit gebruikt om het lichaam van een overleden persoon te betreden. Niet perse een kraamkadootje dus. Nogmaals, Maria heeft een hoofd vol gedachten over haar speciale zoon en wat er van hem worden zal.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.