Simeon en Anna

Home | Simeon en Anna

Na alle goede wensen voor het nieuwe jaar, deelt Maria met Sapphira wat nieuwe recepten voor koekjes en gebak. Jozef is er gek op. Ze hebben de tempel bezocht op de 40e dag na de geboorte van Jezus om hem aan God te presenteren. Ze hebben twee speciale personen ontmoet. De profeet Simeon, een heel oude man, nam Jezus in zijn armen op het moment dat hij Jozef, Maria en de baby zag. ‘Heer, nu laat u uw dienaar in vrede vertrekken, overeenkomstig uw woord; want mijn ogen hebben uw redding gezien ‘, is wat hij zei. Maar hij was ook ernstig en zinspeelde op iets dramatisch dat in het leven van de kleine baby zal gebeuren. ‘Een zwaard zal door je eigen ziel doordringen …’ Maria weet niet wat ze ervan moet denken. Bij de tempel was ook een oudere dame, Anna. Zij eerde God, vanwege baby Jezus. Maria vermeldt ook dat ze al een paar nachten (wanneer ze eruit moet om de baby te voeden) een speciale ster aan de hemel ziet.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.