Bijzondere ontmoetingen

Home | Bijzondere ontmoetingen

Na de nieuwjaarswensen zijn Maria en Jozef naar de tempel gegaan in Jeruzalem om hun kleine Jezus daar te op te dragen. Ze brengen een offer met twee duiven. Jeruzalem is een prachtige stad. Maar in de tempel gebeurde er iets verbazingwekkends tijdens een ontmoeting met een oude profeet en een oudere vrouw. Simeon, de profeet, nam Jezus in zijn armen en zei: ‘Here, nu laat u uw dienaar in vrede vertrekken, volgens uw woord; want mijn ogen hebben uw zaligheid gezien.’ Maar hij kondigde ook aan dat er iets heftigs zou gebeuren, en dat het zou zijn als een zwaard dat door het hart van Maria zal gaan. Maria is daar best van ontdaan. Anna, een oude dame, was ook in de tempel en ze begon God te aanbidden toen ze de kleine baby zag. ‘God brengt de verlossing van Jeruzalem’, zei ze. En ondertussen is er nog steeds die nieuwe ster ’s nachts aan de hemel. Het voelt groots.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.