Herders op kraamvisite

Home | Herders op kraamvisite

De kleine jongen is vannacht geboren en zijn naam is Jezus. Deze naam heeft een speciale betekenis: ‘redder’. Omdat er geen wiegje is, heeft Jozef de voerbak maar gebruikt als wiegjej voor Jezus. Hij slaapt als een koning! De eerste bezoekers waren een groep herders uit Bethlehem. Ze kwamen met het verhaal dat er een engel verscheen en hen vertelde dat er een baby was geboren, die slaapt in een voerbak. ‘Want u is heden geboren in de stad van David, een Redder, die Christus de Heer is.’ Een compleet koor van engelen vulde de nachtelijke hemel, vertelden ze aan Maria. Het jonge gezin is overweldigd door dit alles en voelen een diepe liefde. De baby is een klein wonder. En alle oude profetieën en alles wat de engelen hebben voorspeld in gedachten nemend, denkt Maria veel na over wat er van haar kleine baby worden zal.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.